Wat te doen met een kleine woonkamer Interieuradvies

Wat te doen met een kleine woonkamer Interieuradvies

Heb jij een kleine woonkamer? Geen probleem voor binnenhuisarchitect den haag – rlid.nl Dan heb je waarschijnlijk regelmatig te maken met wat uitdagingen. Want, wat zet je nou wel in de kamer neer, wat is overbodig en wat doe je met de opbergruimte? Lukt het je niet zelf, dan kun je ervoor kiezen een stylist in te schakelen voor je interieur in omgeving Den Haag. Maar je kan natuurlijk ook onze tips in dit artikel lezen voor wat inspiratie!

Bepaal welke meubels er blijven

Allereerst is het goed te kijken naar de meubels in je woonkamer, en na te gaan hoe vaak je deze gebruikt. Neem als voorbeeld de tv-kast. Kijk je amper naar de tv, dan is het zonde als deze op of in een kast staat die veel ruimte inneemt. De kast weghalen is dus een goede optie maar daarnaast zou je ook kunnen overwegen de hele tv weg te halen. Vind je dat laatste te drastisch? Hang hem dan op aan de muur zodat het geen ruimte in beslag neemt.

Ditzelfde geldt voor de salontafel. Deze kan heel erg leuk staan in je interieur, maar als je een kleine woonkamer hebt wordt een salontafel al gauw erg onhandig. En daarbij, als je hem alleen gebruikt om een drankje op te zetten kun je hem er net zo goed uit halen. In plaats van de tafel kun je dan kiezen voor kleinere bijzettafels. Deze zijn makkelijk in gebruik en heel eenvoudig aan de kant te zetten wanneer je ze niet gebruikt.

Decoratie en accessoires

Decoratie en leuke accessoires zijn belangrijk om een sfeer te creëren in je woonkamer en laten anderen daarnaast zien wat voor een stijl je hebt. Maar als je hier teveel van gebruikt in een kleine kamer oogt het al snel heel vol en rommelig. Kijk dus eens goed naar al jouw decoratie met een binnenhuisarchitect den haag; heb je dit echt allemaal nodig? De spullen die je wel graag wilt houden hoef je natuurlijk niet op een tafel of kast neer te zetten, dit kan ook verticaal. Met een leuke wandplank bijvoorbeeld, of een opvallend wandkastje die je aan de muur ophangt.

Kijk ook meteen even kritisch naar je lampen; zorgen deze ervoor dat je minder ruimte hebt? Een grote, staande lamp staat ontzettend mooi, maar zorgt er wel voor dat je woonkamer al snel te vol wordt. In plaats van staande lampen te gebruiken kun je er in dit geval beter voor kiezen wandlampen en plafonnières te gebruiken.