Wat kost het laten verwijderen van een oog bij mijn kat?

Wat kost het laten verwijderen van een oog bij mijn kat?

Wat kost het laten verwijderen van een oog bij mijn kat?

Het klinkt natuurlijk verschrikkelijk, maar het laten verwijderen van een oog bij een kat is veel voorkomende operatie. Er kunnen verschillende redenen zijn om het oog bij je kat te laten verwijderen. Wanneer je je kat moet laten opereren kunnen hier flinke kosten bij komen kijken wanneer jij een verzekering dieren hebt worden deze kosten in de meeste gevallen gedekt en hoef je je geen zorgen te maken over hoge rekeningen.

Kosten voor het opereren

 

Er zijn een aantal verschillende operaties om het oog te laten verwijderen. De kosten zijn afhankelijk van de aandoening waar je kat aan lijdt. Doordat de kosten flink kunnen oplopen is de vraag kat verzekeren ja of nee een reële vraag gezien de kosten die uit een operatie kunnen voortvloeien.

De kosten van een operatie kunnen ver uiteenlopen afhankelijk van de ingreep kunnen de kosten oplopen tot wel €1500,-

Glaucoom

Wanneer je kat een glaucoom heeft betekend dit dat de druk in het oog stijgt. Doordat de druk in het oog stijgt heeft de lens moeite met het scherpstellen en kan hierdoor niet optimaal haar werk doen. Doordat de druk in de oogbol steeds verder toeneemt kan dit leiden tot een beschadiging van de zenuwen. Doordat je kat hierdoor wazig gaat zien moet het oog worden verwijderd. Toch is het mogelijk om het oog te behouden, wanneer het in een vroeg stadium wordt ontdekt kan medicatie afdoende zijn.

Melanoom

 

Wanneer er zich een verdikking in de iris voordoet, kan dit leiden tot een melanoom. Wanneer de iris is geïnfecteerd kan dit zorgen voor een kleurverandering. Dit komt vaak voor bij oudere katten. Daarom is het ook niet vreemd om bij oudere katten het ook te verwijderen.

Staar

Staar is bij dieren en zeker bij katten een veelvoorkomende aandoening. Een ander woord voor staar is ook wel cataract of grauwe staar. Staat wil eigenlijk zeggen dat er een vertroebeling in het oog zit. Staar is een aandoening die vaak gepaard gaat met ouderdom of met suikerziekte. Staar is een erfelijke aandoening dus wanneer je een kat aanschaft is het raadzaam dit na te vragen. Bij staar is het enige verschil dat het oog niet verwijderd hoeft te worden.

Verzekering voor je kat

Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende oorzaken voor het moeten verwijderen van het oog bij je kat. Helaas kan het oog niet altijd gespaard blijven en moet het door middel van een medische ingreep worden verwijderd. De kosten van een dergelijke operatie kunnen flink oplopen. Om te voorkomen dat je voor onvoorziene kosten komt te staan is het raadzaam om een verzekering voor je kat af te sluiten. Met een vast bedrag per maand ben je verzekerd tegen verschillende medische ingrepen.