Slim en duurzaam verwarmen met 50Five

Slim en duurzaam verwarmen met 50Five

Vind je het ook zo vervelend om thuis te komen in een koud huis? Of juist een hoge energierekening te hebben omdat je zo vaak pas op je werk bedenkt dat je de verwarming per ongeluk nog hoog hebt laten staan en deze nu de hele dag voor niets zo warm zal blijven? Dan zoek je misschien naar oplossingen om je verwarming beter te kunnen reguleren. Iets waar je eens over zou kunnen denken is het bedienen van de huis via een Smartphone. Maar hoe werkt dit nou eigenlijk? Is het echt zo handig? Wat zijn de voordelen? Misschien kunnen wij je daar wel iets meer over vertellen. Wie weet blijkt het wel heel handig te zijn voor jouw huis.

Hoe Werkt Smart Verwarming?

Een Smart bediening van je verwarming biedt je de optie om van afstand je verwarming te bedienen. Er wordt dan een slimme thermostaat geïnstalleerd die de besturing van je verwarming over neemt. Meestal werkt het via een app die je op je smartphone of iPhone kunt installeren. Vaak kun je via de thermostaat ook een timer instellen. Dan warmt de verwarming bijvoorbeeld iedere ochtend op voordat je wakker bent en/of gaat weer uit tegen de tijd dat je naar bed gaat. Je kunt dit ritme iedere dag hetzelfde laten zijn, maar je kunt hem ook bepaalde dagen van de week laten afwijken. Dus als je een dag vroeger je bed uit moet, tussendoor even thuis bent of juist vroeg je bed in duikt kun je de thermostaat hierop instellen.

Wat Zijn de Voordelen van Smartverwarming?

Je kunt deze app dan gebruiken om je verwarming te bedienen waar en wanneer je dan ook maar wilt. Dus je kan hem gebruiken als je gewoon lekker op de bank ligt en geen zin hebt om op te staan. Maar het is ook een handige optie wanneer je, in het eerder genoemde voorbeeld, ergens anders bent en toch van afstand de temperatuur in je huis zou willen aanpassen. Misschien wordt het die dag wel warmer of juist kouder dan gedacht hebt of kom je eerder of later thuis. De timer kan erg handig zijn als je graag wilt dat je verwarming op gezette tijden een bepaalde temperatuur heeft bereikt. Het grote voordeel van dit alles is dat je verwarming nooit aan hoeft te staan als het niet moet maar altijd warm is wanneer jij dat wilt.

Waar Vind Je Smart Verwarming?

Er zijn steeds meer winkels die dit soort Smart verwarming aanbieden omdat het gewoon erg makkelijk en handig kan zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld vinden bij 50Five, een winkel die wel meer soorten smart home oplossingen aanbiedt. Maar je kunt er ook eens naar vragen bij je energieleverancier. Ook die doen steeds meer met slimme meters en andere slimme oplossingen voor in en om je huis.

Lijkt de slimme verwarming je iets? Of houdt je het toch liever bij je oude, handmatige systeem? Wie weet is het wel iets om over na te denken. We hebben in ieder geval geprobeerd een beter beeld van een slimme thermostaat te gegeven.